Bezwaren bij Achter De Sleutel

Bestemmingsplan procedure

De bezwaartermijn van het bestemmingsplan voor het nieuwbouwproject Achter De Sleutel liep eind december ’21 af. Een werkend bestemmingsplan is nodig om de woningen in het plan te kunnen realiseren. 3 bezwaarmakers hebben nu binnen de wettelijke termijn een beroep ingediend bij de Raad van State. Dit betekent dat zij het niet eens zijn met het bestemmingsplan zoals dat door de gemeente Bergeijk afgelopen september is vastgesteld. Ook is er een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd. De bouwwerkzaamheden kunnen daardoor niet starten.

De Raad van State gaat op 1 februari deze voorlopige voorziening behandelen. Daarna zullen zij later dit jaar de ingekomen beroepsprocedures behandelen. Helaas hebben wij er geen invloed op wanneer de Raad van State deze procedures precies gaat behandelen, maar zodra er meer bekend is, informeren we je zo snel mogelijk.

Dit jaar nog

Ons streven is nog steeds om van het plan Achter De Sleutel een succes te maken. We willen graag ons steentje bijdragen aan meer (betaalbare) woningen in Riethoven. Op de achtergrond blijven we daarom verder werken aan de ontwikkeling van de woningen, zodat we bij groen licht op het bestemmingsplan, snel met de woningen in verkoop kunnen. Wij hopen dan nog dit jaar te kunnen starten met bouw.

Scroll naar boven