Planning

Als je de politiek een beetje volgt en de kranten leest, weet je dat er al lang gesproken wordt over het nieuwe woningbouwplan Achter De Sleutel. Bouwen in het centrum van een dorp is vaak een traject met verschillende visies, emoties en regelgeving. Het kost veel tijd om hier zorgvuldig en respectvol mee om te gaan.

Waar staan we nu?

Het College van de gemeente Bergeijk heeft begin oktober 2020 ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan. Medio oktober is dit plan toegelicht tijdens een informatieavond in het gemeentehuis in Bergeijk en ter inzage gelegd. Vanaf medio maart 2021 lag het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Hierop zijn zienswijzen binnengekomen die nu behandeld worden. Na de zomer, eind september, zal de gemeenteraad een beslissing nemen over het bestemmingsplan.

Wanneer start de verkoop?

Als we zien dat het traject naar het bestemmingsplan volgens planning verloopt, gaan we het Bouwen op Maat traject oppakken. In oktober volgt dan meer informatie over Bouwen op Maat en de planning & procedure rondom dit traject. We hopen daarna dan ook met de eerste belangstellenden om tafel te kunnen gaan.

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina en blijf op de hoogte van de voortgang!

Scroll naar top