Planning

Als je de politiek een beetje volgt en de kranten leest, weet je dat er al heel lang gesproken wordt over het nieuwe woningbouwplan Achter De Sleutel. Bouwen in het centrum van een dorp is vaak een traject met verschillende visies, emoties en regelgeving. Het kost veel tijd om hier zorgvuldig en respectvol mee om te gaan.

Waar staan we nu?

Momenteel loopt de bestemmingsplan procedure nog. Een onherroepelijk bestemmingsplan is nodig om de woningen in Achter De Sleutel te kunnen realiseren. Het College van de gemeente Bergeijk heeft eind september 2021 ingestemd met het bestemmingsplan van Achter De Sleutel. Daarna lag het vastgestelde plan ter inzage. Eind december hebben 3 bezwaarmakers beroep ingediend bij de Raad van State tegen dit plan. De zogenaamde voorlopige voorziening, die door één bezwaarmaker was aangevraagd, heeft de Raad van State tijdens een spoed ‘hoorzitting’ medio februari 2022 afgewezen. De 3 bezwaren lopen momenteel nog bij de Raad van State. Naar verwachting komt hier in het 1e kwartaal van 2023 een definitieve uitspraak over.

Wanneer start de verkoop?

Intussen gaan we achter de schermen door met de verdere ontwikkeling van de woningen en het plan. De architect heeft inmiddels de eerste beelden van het plan klaar en deze aan Welstand voorgelegd. 

Nadat we ‘groen licht’ hebben van de Raad van State, zullen we afbeeldingen van de verschillende woningtypes en plattegronden laten zien.

Nog voor de zomervakantie van 2023 willen we dan starten met de verkoop. Dan kan ook het archeologisch onderzoek plaatsvinden én gestart worden met het bouwrijp maken van de grond.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina en blijf op de hoogte van de voortgang!

Scroll naar boven