Planning

Als je de politiek een beetje volgt en de kranten leest, weet je dat er al heel lang gesproken wordt over het nieuwe woningbouwplan Achter De Sleutel. Bouwen in het centrum van een dorp is vaak een traject met verschillende visies, emoties en regelgeving. Het kost veel tijd om hier zorgvuldig en respectvol mee om te gaan.

Waar staan we nu?

Momenteel loopt de bestemmingsplan procedure nog. Een onherroepelijk bestemmingsplan is nodig om de woningen in Achter De Sleutel te kunnen realiseren. Het College van de gemeente Bergeijk heeft eind september 2021 ingestemd met het bestemmingsplan van Achter De Sleutel. Daarna lag het vastgestelde plan ter inzage. Eind december hebben bezwaarmakers beroep ingediend bij de Raad van State tegen dit plan. Ook is er een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd.
De Raad van State heeft deze voorziening tijdens een spoed ‘hoorzitting’ medio februari 2022 afgewezen. Helaas hebben wij nu nog geen tijdsindicatie wanneer de overige beroepsprocedures aan de beurt zijn.

Wat gebeurt er verder?

Intussen gaan we achter de schermen door met de verdere ontwikkeling van de woningen en het plan. De architect heeft van ons de uitkomsten van de architectuur enquête meegekregen. Zo kan hij dus woningen ontwerpen die zoveel als mogelijk aansluiten op deze wensen. Achter De Sleutel moet echt een wijk worden waar iedereen zich thuis voelt.

Zodra we vanuit de Raad van State groen licht krijgen op het bestemmingsplan, kunnen we de eerste woningschetsen laten zien én met een meer gedetailleerde planning voor de verkoop komen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina en blijf op de hoogte van de voortgang!

Scroll naar top