Resultaten woonwensen onderzoek

Onze oproep in maart om mee te doen aan het Woonwensen onderzoek is enthousiast ontvangen. Maar liefst 181 belangstellenden vulden de vragenlijst in en deelden hun woonwensen en ideeën voor de woningen in het plan Achter De Sleutel met ons. Reuze bedankt! We proberen om met zoveel mogelijk wensen rekening te houden bij de verdere uitwerking van het project.

Een greep uit de reacties

Opvallend veel mensen gaven aan het erg belangrijk te vinden dat langs de straten en op het plein veel aandacht komt voor groen met veel bomen en struiken. Er werd als idee geopperd om het plein een echte ‘buurtfunctie’ te geven voor alle omwonenden en niet alleen een speelplek voor kinderen. Een plek met een eigen dorpse identiteit. Aan uniformiteit van  erfafscheidingen bij eigen tuinen werd minder waarde gehecht.

In de woning zelf vinden bijna alle deelnemers de ruimte op de begane grond het alle belangrijkste. Geen verrassing natuurlijk, maar goed om te weten en zo in te kunnen spelen op verschillende soorten uitbouw. Niet alleen voor een grotere woonkamer, maar bijvoorbeeld ook een optie voor een bijkeuken. Daarnaast staat een veranda of overkapping in de tuin ook hoog op het wensenlijstje.

Slechts een enkeling gaf aan standaard een 2e badkamer te willen in huis. De helft van de respondenten wil het liefst zelf de woning afwerken met een keuken, badkamer en tegels. De andere helft wil de woning het liefst zo compleet mogelijk afgewerkt hebben door de aannemer, maar wel met materiaal naar eigen keuze. 

Tips voor ons

Veel deelnemers gaven aan het belangrijk te vinden dat de woningen duurzaam en energiezuinig worden. Zonnepanelen, goede isolatie, oplaadpunten voor auto’s, etc zijn daarbij meerdere keren genoemd. Alle woningen krijgen standaard zonnepanelen en een warmtepomp. Met die duurzaamheid komt het dus wel goed.

Ook de betaalbaarheid van de woningen werd genoemd als iets voor ons om in de gaten te houden.

Tenslotte werd een aantal malen de wens geuit om een woning compleet in eigen beheer te bouwen. In het project Achter De Sleutel komen geen vrije bouwkavels. Je woning in eigen beheer bouwen zal daarom hier helaas niet gaan. Wel bieden we het Bouwen op Maat concept aan, waarbij je samen met Van Santvoort Bouw deels je eigen woning kunt bepalen. Meer informatie hierover vind je na de zomervakantie op de website.

 

Hieronder een aantal statistieken van de binnengekomen reacties.

Interieur foto
Scroll naar top