Toewijzingsprocedure Achter De Sleutel

Er is al even niet meer gebouwd in Riethoven. We kunnen ons daarom voorstellen dat er straks meerdere belangstellenden zijn voor eenzelfde huis in Achter De Sleutel. Aan wie wordt die woning dan toegewezen? We zijn hier graag vanaf het begin open over, dus hieronder vind je alvast de toewijzingsprocedure.

Je kunt je nu al inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van de woningen in Achter De Sleutel. Je ontvangt dan via nieuwsbrieven de laatste informatie over het project, bijvoorbeeld wanneer de verkoop start.

Zodra de verkoop van de woningen start, krijg je de mogelijkheid om je voor een aantal specifieke bouwnummers in te schrijven. Je hebt dan alle belangrijke informatie over de woningen tot je beschikking.

De toewijzing

Zodra de sluitingsdatum van de inschrijfperiode voorbij is, vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen daarbij zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten.

Aantal kandidaten per bouwnummer 
Is er 1 kandidaat voor een specifiek bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan kijken we naar de onderstaande 2 criteria.

1) Financiële check
Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je zien dat jij de woning kunt betalen. Hiervoor vragen we je een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur aan ons te overleggen.

In zo’n brief staat dan dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens gebruiken we alleen voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Zo’n brief hoef je overigens pas nadat de verkoop is gestart bij je inschrijving te overleggen.

2) Aanmeldingsduur
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal een financiële check gedaan, kijken we naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als belangstellende hebt aangemeld voor het project Achter De Sleutel. En dat kan nu al.

Het gaat er dus niet om dat je als snelste je inschrijfformulier inlevert nadat de verkoop gestart is. Je hebt tijdens de verkoopperiode gewoon rustig de tijd om de bouwnummers van je voorkeur door te geven. De woning wordt (na de financiële check) toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld als belangstellende.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat kan betekenen dat je niet altijd het bouwnummer van je eerste voorkeur krijgt toegewezen. Voor bouwnummers die je niet als voorkeur hebt opgegeven, benaderen we je tijdens de toewijzing niet.

Heb je je al ingeschreven bij ZieD, de Coöperatie Meer Riethoven of Van Santvoort en Keersop Ontwikkeling? Dan sta je al geregistreerd als belangstellende voor het project Achter De Sleutel.

ADS_SDB2115
Scroll naar boven