Uitkomsten architectuur enquête

We kunnen gelijk al vertellen dat er géén nieuw ‘Witte Dorp’ komt in Riethoven, maar welke kleur baksteen is wél als meest favoriet uit de enquête gekomen?

Medio oktober heeft iedereen die als belangstellende voor het project ingeschreven stond, de mogelijkheid gehad om een architectuur vragenlijst in te vullen. Hierin vroegen we om input voor het uiterlijk van de nieuwe woningen in Achter De Sleutel. In totaal hebben 154 mensen de vragenlijst online ingevuld. Dat is echt veel. Heel veel dank voor iedereen die hiervoor de tijd heeft genomen. Fijn te vernemen dat het project zo leeft in Riethoven én daarbuiten.

We willen de conclusies van deze architectuur enquête graag met je delen. Zo krijg je alvast een idee met welke uitgangspunten de architect nu verder gaat met de uitwerking van de woningen.

Uitkomsten

Kleur woning
55% heeft gekozen voor een rode-bruine baksteen, 30% voor een lichter gemêleerde steen en 15% ziet de woning graag wit. 

 

Type woning & dakafwerking
Bij de rij- en hoekwoningen en de patiowoningen is de optie van de zogenaamde doorgestoken eindgevel met pannen tot aan de goot duidelijk dé favoriet (optie 1). 

Voor de 2/1 kap en vrijstaande woningen is het meest gekozen voor de overstek met uitgetimmerde goot (optie 3). 


Opties
Ook is voor ons nóg duidelijker geworden welke grote opties belangrijk gevonden worden. Zo werden een uitbouw aan de achterzijde van de woning (om eventueel die favoriete leefkeuken mogelijk te maken), een schuifpui of openslaande tuindeuren en een apart toilet op de 1e verdieping heel vaak
genoemd.

De architect gaat nu met deze uitkomsten een mooie invulling geven aan het plan. Zodra de eerste schetsen beschikbaar zijn, delen we die graag met je.

Metselwerk rood bruin
De meest gekozen baksteenkleur voor alle woningtypes: roodbruin
Zoom dakdetail 2 laags optie 1
Doorgestoken eindgevel en pannen tot aan de goot. De favoriet bij de rij- en hoekwoningen & patiowoningen.
Zoom dakdetail 1 laags optie 3
Overstek met uitgetimmerde goot bij tweekappers en vrijstaande woningen.
Veelgestelde vragen

Vanuit de enquête bleek ook dat er vragen leven over onder andere de toewijzingsprocedure en de voortgang van de bestemmingsplan procedure. We zullen daarom binnenkort een Veelgestelde Vragen pagina op de website toevoegen. Hier kun je dan de antwoorden op vragen terugvinden die vaker voorkomen. Op die manier hopen we iedereen eenvoudig en zo volledig mogelijk te kunnen informeren.

Scroll naar boven