Voorlopige voorziening afgewezen

Begin van deze maand diende er een zogenaamde voorlopige voorziening bij de Raad van State. Deze ‘hoorzitting’ bij de voorzieningenrechter was aangevraagd door een van de bezwaarmakers tegen het bestemmingsplan van Achter De Sleutel. Dat bestemmingsplan is afgelopen september door de gemeente Bergeijk vastgesteld. 

De uitspraak

De Raad van State heeft ons vandaag laten weten dat ze deze voorlopige voorziening heeft afgewezen. Dit betekent dat er geen spoedeisend belang is om het bestemmingsplan te schorsen en we dus door kunnen met het project. Dit is goed nieuws voor iedereen die het nieuwbouwplan in Riethoven toejuicht. Met deze uitspraak zijn we weer een stap dichter bij een onherroepelijk bestemmingsplan. 

Wat nu?

Later dit jaar behandelt de Raad van State de 2 eerder ingekomen beroepsprocedures nog. We hebben momenteel nog geen datum wanneer dat plaats gaat vinden. Zodra we daar meer over horen, informeren we je hierover.

De uitspraak van de voorzieningenrechter geeft ons echter het vertrouwen dat we op de goede weg zijn met het project. We gaan daarom achter de schermen gewoon verder met de uit-ontwikkeling van het plan en de woningen.

Openbaar

Uitspraken van de Raad van State zijn openbaar. Wil je de volledige uitspraak van deze voorlopige voorziening van Achter De Sleutel inzien? Kijk dan op de website van de Raad van State

Scroll naar top